Tudásmenedzsment

Az egyik lényegre törő meghatározás szerint a tudásmenedzsment nem más, mint egy szervezet szellemi tőkéjének átláthatóságát, növelését, és erősítését célzó törekvések összessége. Mi ösztönzi a szervezeteket arra, hogy akár hivatalosan, tudásmenedzsment stratégiát hirdetve erőfeszítéseket tegyenek ezen a téren akár az információtechnológia és a mesterséges intelligencia eszközeit is felhasználva?

A választ sok esetben a hiányosságokban kell keresnünk, főleg a tudás intenzív cégeknél, ahol a termék, vagy szolgáltatás értékének nagy részét – akár 100%-át – a szervezetnél dolgozók tudása teszi ki.

Tudásmenedzsment szolgáltatásaink magukban foglalják a szervezetben elérhető tudás


Rólunk

 

 

"A két legfontosabb testrészünk a szemünk és a lábunk: a szemünkkel meg kell látni a dolgokat, a lábunkat meg arra használni, hogy odamenjünk hozzájuk."
(Döblin: Berlin, Alexanderplatz)

 

Meg kellett tanulnom egy speciális szemüvegen keresztül látni a világot, észrevenni a körülöttem történő dolgokat. Aztán odamenni értük, hozzájuk és megérteni őket.

 

Hogyan érje el üzleti céljait a marketing, a kommunikáció és a tudásmenedzsment eszközeivel?

Hisszük, hogy az üzeneteink akkor érnek igazán célba, akkor van igazán értelmük, ha tudatosan, lelkiismeretesen fogalmazzuk meg és a megfelelő kommunikációs csatornákat használva adjuk át őket. Ha üzeneteink arról szólnak, hogy hogyan tudunk mások szakmai, üzleti életéhez értéket adni, akkor, akik olvassák, vagy hallják őket, ösztönösen vagy szándékosan visszatérnek hozzánk újra és újra, és összekötnek minket azokkal, akiknek hasznára válik a tudásunk és a tapasztalatunk.

A YourStory.hu segíti Önt abban, hogy a fenti kérdéseket megválaszolja, hogy az üzeneteit megfogalmazza, és a megfelelő célcsoportnak a leghatékonyabb kommunikációs csatornákon keresztül el tudja időben juttatni.